Anyagtudományi Szakosztály

Mottó: korszerű anyagok, modern technológiák, tiszta környezet, megújuló energiák.

Szakosztályunk 2004-től, a legutóbbi tisztújítást követően, még fokozottabban igyekszik figyelembe venni az új gazdaságpolitikai helyzet szakmai szervezetekre ható áramlatait és annak megfelelően, hagyománytisztelő szakmai színvonalát megtartva, egy új hatékonyabb jövőképet kialakítani.

A Szakosztály eltökélt szándéka, hogy az SzVT vezetésével közösen kidolgozott stratégiai tervek szerint, a szakmai élet anyagtudományi területének meghatározó szakmai műhelyévé váljon. Nyitás szakmai társszervezetek, oktatási intézmények és vállalkozások felé, azok szakembereinek bevonása a Szakosztály életébe. Szakmai szolgáltatást nyújtó műhelyként szakértői szolgáltatást nyújtani kis- és középvállalkozások részére, akik ellenszolgáltatásként jogi tagként, szponzorként támogatják a Szakosztályt.

A Szakosztály jövőbeni szakmai tevékenységet, az Anyaggazdálkodási konferenciák által már korábban mottóként meghatározott, három-négy téma köré tervezi felépíteni: korszerű anyagok, modern technológiák, tiszta környezet, megújuló energiák.

A Szakosztály bővíti szakmai programjait. Széleskörű, egyre bővülő kapcsolattal biztosítható a magánszemélyek által nehezen elérhető, közismert cégek szakmai meglátogatása, ami eddig is nagy népszerűségnek örvendett. (Ferihegyi repülőtér, Paksi Atomerőmű, Audi-, Opel-, Suzuki autógyárak, Lőrinci Hengermű, Dunaferr, Malév javítóbázis, Rába, Samsung, stb.). A 2006. évtől a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társasággal együttműködve közös programokat szervezett, amit a jövőben a Menedzserek Országos Szövetségének bevonásával tovább szándékozik bővíteni. Évek óta sikeresen szervezzük a nyitott cégnapok „Gazdasági roadshow” programjait. A céglátogatásokon sor kerül a vendéglátók általános és szakmai bemutatkozására, megismerhető a logisztikai, technológiai, a környezetvédelmi és pályázati tevékenységük, a K+F programjuk, valamint az ISO alkalmazási rendszerük. A cég működéséhez több szakmai előadás is kapcsolható a jövőben.

Minden évben sor került az országos nagyrendezvény, az Anyaggazdálkodási Konferencia megrendezésére. Sajnálatos módon az utóbbi években ezt nem sikerült megvalósítani, mivel az egyre jobban felnövekedett elvárások meghaladták szakosztályunk szervezőképességét, de társ szakosztályok, és szakmai szervezetek közös szervezésében, továbbá az SZVT központi támogatásával szakosztály igyekszik a jövőben szakmailag még színvonalasabban ismét megrendezni.

Nagy múltra tekintenek vissza az Anyaggazdálkodók Klubja rendezvényei. Ezt a tradíciót a jövőben megújult formában, szakmai klubként, kerekasztal beszélgetések formájában folytatjuk. A szakmai témákra fogékony tagtársakat, közismert szakelőadók bevonásával ismertetjük meg a modern, tiszta technológiákkal, a korszerű anyagokkal, az alternatív energiákkal, valamint a környezetvédelemmel.

Megújuló szakmai ismeretek és tagságnövelő szándékkal elkezdtük a felsőfokú intézmények képviselőivel a további együttműködés lehetőségeinek kidolgozását. A már jól működő felvidéki szakmai kapcsolatunk mellett, további határon túli kapcsolatok kialakításán is dolgozunk. 

Kapcsolattartás a szakosztállyal

A szakosztály megalakulása és története

A szakosztály jövőképe

A szakosztály oktatási tevékenysége

A szakosztály országos nagyrendezvényei