09jún.
30

Záhony és térsége gazdasági rendszerfejlesztése konferencia

Záhony és térsége gazdasági rendszerfejlesztése konferencia

Záhony és térsége gazdasági rendszerfejlesztése című konferencia

(tervezés alatt)

 

A MTESZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete 2009. október 8-án konferenciát szervez Nyíregyházán, Záhony és térsége gazdasági rendszerfejlesztése címmel.


Az elkövetkező évtizedekben a klímaváltozásnak nemcsak a környezeti, hanem gazdasági következményei is érezhetőek lesznek, melyekre már most fel kell készülni, hogy a változások nyertesei lehessünk.
A növekvő fosszilis energiaárak, a repülőgépek nagy mennyiségű szén-dioxid kibocsátása valamint a hajóút hosszúsága és gazdaságtalansága miatt az Ázsia és Európa közötti teherfuvarozásban egyre nagyobb súllyal fog szerepelni a vasúti szállítmányozás.
Záhony térségében már elkezdték a nagymennyiségű kínai termékek fogadására alkalmas beruházások fejlesztését.  A vasúti infrastruktúra fejlesztése 2010 végére készül el, s része a záhonyi térség komplex gazdaságfejlesztési programjának. Az Új Magyarország Fejlesztési terv keretében zömmel európai uniós forrásból megvalósuló program teljes beruházási költsége 32,5 milliárd forint. A fejlesztéseknek köszönhetően Záhony Európa keleti kapujává válhat, ahol nem csak logisztikai központokban, hanem összeszerelő üzemekben is gondolkodni lehet. 
A konferencia célja, hogy feltárja a térségben rejlő gazdasági lehetőségeket. Kapcsolatot teremtsen az innovatív termékkel, koncepcióval rendelkezők és a beruházók között. Ezért szeretnénk, ha mindkét oldal képviselné magát a rendezvényen.
A konferencián egy kifejezetten innovációs témakörrel - de az innovációs folyamat megvalósításában (potenciálisan) befektetőként is részt vállaló vállalkozások részvételével - foglalkozó, önálló blokk szervezését tervezzük a délutáni konzultációkon. Ide várjuk:

  • olyan innovatív termékkel/koncepcióval vagy találmánnyal rendelkező személyek és szervezetek, akik/amelyek gyártókat/beszállítókat, stb. keresnek termékeikhez, illetve
  • tőkeerősek és ilyen együttműködések megvalósításával tervezik, hogyrészt vesznek a térség fejlesztésében.

 

A témakör (ennek a blokknak a témája) még bővíthető, ehhez javaslatokat is várunk (pl. bemutató egy perspektivikus és gyártót kereső termékről/technológiáról, stb.)
Bármelyik témában soron kívüli konzultációs lehetőséget biztosítunk.

Töltse le a programtervet!
 

Kapcsolat:

Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezet
4400 Nyíregyháza Országzászló tér 8. Tel.: 42/506-342, 506-343, 506-850  Fax: 42/506-852
E-mail: losonczi@mtesz.hu URL: www.nyiregyhaza.mtesz.hu


Hozzászólások