09nov.
08

XIX. Térinformatika az oktatásban szimpózium

XIX. Térinformatika az oktatásban szimpózium

Kíváncsian vártam az újdonságokat is ígérő programot, hiszen az elmúlt 18 alkalommal a Corvinus Egyetem mellett még a HUNGIS Alapítvány volt a szimpózium szervezője.

Ebben az évben a Corvinus Egyetem mellett új társszervező, az SZVT Térinformatika Szakosztálya és alapvetően a Szakosztály vezetője Szabó Richárd vállalkozott arra, hogy a szimpóziumot a hagyományok szellemében továbbvigye, és új elemekkel is gazdagítsa.

A Meghívó eleve nagyon színvonalas programot ígért és valószínűleg ennek volt köszönhető, hogy a terem zsúfolásig megtelt.
 

Lelkes, szakmailag elkötelezett szervezők, lelkes hallgatóság és nagyon jó hangulat jellemezte a november 4-én tartott egész napos szimpóziumot. Nagyon sok volt a fiatal is. A tudás megszerzői (hallgatók) a tudás átadói (oktatók) és a megszerzett tudást hasznosítani kívánó intézmények, vállalkozások képviselői egyaránt képviseltették magukat.
 

Nagy sikere volt az előadások között tartott két pódiumbeszélgetésnek. Délelőtt az egyetemek és a vállalkozások képviselői, délután az elmúlt évben, illetve néhány éve végzett - a térinformatikai pályán elhelyezkedő - fiatal szakemberek foglaltak helyet. A hallgatóság feszült figyelemmel kísérte a moderátor kérdéseire adott válaszokat, aminek külön érdekessége volt, hogy a résztvevőknek kérdésenként 1-2 perc állt rendelkezésére, hogy a véleményüket kifejtsék.
 

A rendezvény végén – tombola keretében – három szakmai ajándékot is kisorsoltak. Gratulálunk a nyerteseknek.
 

A HUNAGI elnökének elismerését tükrözi, hogy már a Szimpóziumot követő napon angol nyelvű tudósításban, fényképekkel együtt számolt be a rendezvényről.

Kérem keressék fel a következő linken a beszámolót:

http://hunagi8.blogspot.com/2009_11_01_archive.html 

http://terinformatika-online.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=378&Itemid=1

 

Díjátadás a XIX. Térinformatika az oktatásban szimpóziumon
 

A hagyományoknak megfelelően megtörtént a benyújtott pályázatok értékelése. A díjakat Szabó Richárd a Geolevel Kft ügyvezető igazgatója adta át a díjazottaknak.
 

I. díjat kapott Berger Viola „Dinamikus térképek alkalmazása a Google Earth felhasználásával” című dolgozatával.
 

Küldő intézmény volt az ELTE Informatikai Kar Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszéke.


II. díjat kapott Csendes Bálint „Modern geostatisztikai módszerek alkalmazása közelítő felszín készítésére, magyarországi mintaterületen” című dolgozatával.
 

Küldő intézmény volt a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéke.


III. díjat kapott Szabó Zita „A Gyáli patak revitalizációs terve és fenntartható használata” című dolgozatával.
 

Küldő intézmény volt a Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti Kar Tájtervezési és Területfejlesztési Tanszéke.

 

Szabó Richárd a díjak mellett a díjazott fiataloknak előadási lehetőséget is kínált, az SZVT Térinformatikai Szakosztálya szervezésében havonta sorra kerülő, úgynevezett „Téradat- Kedd” rendezvényeken.
 

Szerkesztette: Szabóné dr. Szalánczi Erika

Hozzászólások