10okt.
11

Üzleti Expedíció a Nyugat Balkán Szívébe

Üzleti Expedíció a Nyugat Balkán Szívébe

Üzleti Expedíció a Nyugat Balkán Szívébe
 


Az Ön gyermekkori álma is lehetett, egyszer részt venni egy igazi expedícióban. A legtöbbünknek eddig kimaradt az életéből ennek az álomnak a  megvalósulása.
Kevés honfitársunk járt még a Balkán szívében Koszovóban, Macedóniában, Montenegróban és Albániában.
 

Magyarországról elsőként a Joint Venture Szövetség Tőkeexport Bizottsága és a nagy hagyományokkal rendelkező Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság különleges „Üzleti Expedíciót” szervez ebbe a térségbe.


Mindig minden expedíció mögött kemény gazdasági kényszerek álltak. Így van ez most, ezzel az expedícióval is.
A magyar KKV szektor nem rendelkezik az ideális vállalati méret eléréséhez szükséges belső piacokkal. Exportálni kénytelen, vagy a termelését részben (egészben) külföldre vinni, hogy kikerüljön a hazai, már felosztott piac csapdájából, és növekedni tudjon.


A terjeszkedésre a közeli országok adják a legkézenfekvőbb terepet, miközben a világ majdnem minden pontján már ma  jelen vannak a magyar üzletemberek. Ezért talán meglepő, hogy az egyik legnagyobb fehér folt mégis hazánk közelében a Balkánon van. Az okok érthetőek, nem rég még dörögtek itt a fegyverek. Mára azonban ez a térség is kész bekapcsolódni a világ üzleti hálózatába. Rajtunk múlik, hogy végre egy térségbe mi magyarok jussunk el szervezetten elsőként.
 
Az „expedíció” október második felében indul Koszovó, Albánia és végül Montenegró érintésével. Az egy hetes túra során mód nyílik részt venni több üzletember találkozókon. A rendezvények megszervezésében a térség magyar diplomáciai testületeinek első emberei és az ITDH aktívan közreműködnek. A kiemelt szakmai-üzleti programokhoz anyanyelvi tolmácsokat biztosítunk. Nagy tudású, az országokat jól ismerő szakember lesz az idegenvezetőnk. Az út során alig ismert kulturális kincseket tekintünk meg és végül, de nem utolsó sorban remek gasztronómiai és más hamisítatlan helyi izgalmas turisztikai programokban veszünk részt. Az expedíciót luxus autóbusszal szervezzük, és igyekszünk jó minőségű szállodákban elhelyezni a 40 fős, több szempont szerint kiválasztott csapatot.
 

Mód lehet arra is, hogy valaki saját gépkocsival csatlakozva csak egy-két napra vegyen rész a felfedező út kiválasztott programján.
 
Becsey Zsolt, a külgazdaságért felelős államtitkár vállalta, hogy az expedíció utolsó állomásán (Podgoricában) személyesen vezeti küldöttségünket az üzleti tanácskozásokon.
 
A kirándulásra elsősorban a kkv szektor  képviselőit, exportképes áruk és szolgáltatások gazdáit, befektetőket és a tőkeexport támogatásában érdekelt tanácsadók, közvetítők jelentkezését várjuk.
 

 
A nagyszámú érdeklődés miatt kérjük írásban jelezze részvételi szándékát a következő mail címre: szvt@szvt.hu 

 

 

Köszönettel:

Üdvözlettel:
JVSZ Tőkeexport Bizottsága nevében                                                 
Gulyás József  és Söpkéz Sándor       

 

 SZVT nevében

 Dr. Sváb Péter

 

Szerkesztette: Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság

Hozzászólások