09nov.
20

Tehetségmenedzsment Konferencia 2009

Tehetségmenedzsment Konferencia 2009

A munkáltatók 57 százaléka befagyasztaná a béreket 2010-ben, 6 százalékuk bércsökkentésben gondolkodik és csak 37 százaléka tervez emelést. 31 százalékuk csökkentené jövőre az alkalmazottaknak adott választható béren kívüli juttatásokat (cafeteria), de 15 százalékuk nem dőlt be a rémhíreknek, számol, s átlagosan 10,65 százalékos emelést tervez.

Ezek az adatok a DGS GLOBAL RESEARCH által a hazai foglalkoztatottak 5,5%-át alkalmazó 654 magyarországi szervezet 10 nap alatt történt megkérdezésével készített BÉRTERVEZÉS 2010 kutatásból származnak. A tanácsadócég szeretne minél többeknek segíteni, ezért rendhagyó módon nem csupán a kitöltőkkel osztja meg a felmérés adatait, hanem – akárcsak az év eleji Válságkezelési Kutatás eredményét is – ingyenesen közzétették honlapjukon. Látogassa meg awww.dgsglobal.hu oldalt, ahol megtalálja a hírek között az összefoglalót, míg a letölthető anyagok között a teljes tanulmányt és a vonatkozó táblázatokat is!


Fény az alagút végén? Tehetségmenedzsment Konferencia 2009


Annak ellenére, hogy a recessziónak még nincs vége, a DGS GLOBAL RESEARCH tanácsadócég által most lezárt „Képzési Benchmark Felmérés 2009” kutatás friss adatai alapján jóval kevesebben terveznek elbocsátást most, mint korábban. Egyre jobban felértékelődik a friss felmérésben résztvevő, összesen mintegy 380 ezer munkavállalót foglalkoztató 812 szervezet véleménye szerint a jövőre is gondoló munkáltatóknál a tehetségmenedzsment kérdése, mely a szorult helyzetből való kilábaláshoz, s cégek jövőbeli sikerességéhez kulcseszköz lehet.

Épp emiatt szeretnék az immár második alkalommal megrendezendő – az SZVT által is támogatott – TEHETSÉGMENEDZSMENT KONFERENCIÁN a legnagyobb hazai vállalatok, a kkv-k, a közszféra és a nonprofit szektor, a felsőoktatás, valamint hazai és külföldi vállalkozások képviselői gyakorlatának bemutatásával az információcserét és a tudásmegosztást segíteni.

Az alábbi témákról esik szó:

  • Nincs pénz motiválásra? Fejlessze a tehetséget!
  • Tehetségprogramok működtetése költség-megszorítások idején
  • Tehetségek vonzása létszámstop mellett
  • A külső és a belső brand szinkronjának megőrzése / feladása – munkaadói márka (employer branding)
  • Egyedi tehetségprogramok
  • Tapasztalatcsere jó és rossz gyakorlatokról
  • Az érme két oldala: hogyan látják a tehetségek?

 

A témákról a következő szervezetek szólalnak meg: Budapest Bank, ELMŰ, FCI Connectors, GS1 Magyarország Nonprofit Zrt., Johnson&Johnson, Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ, Magyar Posta, Magyar Telekom, MAPI - Magyar Pályázatkészítő Iroda, Miniszterelnöki Hivatal, MOL Csoport / TVK, monster / Jobpilot, Pécsi Tudományegyetem, Profession.hu, Robert Bosch Power Tools, Synergon, Szent István Egyetem, DGS GLOBAL RESEARCH

 

 

A konferencia részletes programja itt érhető el: www.hr-trend.hu?ref=szvt


Hozzászólások