10márc.
05

SzVT konferencia a civil szervezeteknek

SzVT konferencia a civil szervezeteknek
Hogyan létesíthetnek kapcsolatot a magyar civil szervezetek az EU intézményeivel c.
 konferencia beszámoló

 

2010. február 24-én az SzVT szervezésében, és az NCA anyagi támogatásával megrendezésre kerülő konferencia célja az volt, hogy irányt mutasson a hazai civil szervezeteknek abban, hogyan létesíthetnek kapcsolatot az EU Intézményeivel, hogyan lehet befolyásolni a szabályalkotókat, döntéshozókat és hogyan lehet EU-s pénzforrásokhoz jutni.


A konferenciát Kiss József, az SzVT alelnöke nyitotta meg. Előadása során betekintést nyertünk az EU szervezetébe, az intézmények szerepeinek áttekintésébe, majd a kapcsolat létesítésének lehetőségeit ismertette a civil szervezetek képviselőinek. 


Kiss József bevezetését követően Vincent Porter, az EURALVA korábbi elnöke, jelenleg az Európai Uniós ügyekkel foglalkozó szakértője tartott előadást. Prezentációja során ismertette az EU-s intézményeket, majd néhány példán keresztül mutatott irányt abban, hogyan létesíthetnek kapcsolatot a magyar civil szervezetek az EU intézményeivel. Hogyan tudnak eredményeket elérni a civil szervezetek, mit kell tenni hazai szinten, ahhoz, hogy eljussanak az EU hangot adó intézményeihez. Porter előadása során többször is hangsúlyozta ahhoz, hogy EU-s szinten eredményeket tudjon elérni egy civil szervezet, ahhoz először hazai szinten kell összefogniuk a szervezeteknek és segíteni egymást.


Vincent Porter előadását követően Dr. Mlinarics József (MATISZ elnök) vezetésével lehetőség nyílt kérdéseket feltenni az előadóknak, és szakmai tapasztalatokat megosztani egymással.


A magas részvétel mellett a kapcsolatépítések és szakmai tapasztalatok megosztása emelete a konferencia színvonalát.

 

Az előadás anyagai letölthetőek az alábbi linken:

www.szvt.hu/userfiles/file/Kiss_Jozsef.ppt

www.szvt.hu/userfiles/file/Vincent_Porter.ppt

 

A konferencia képei itt tekinthetők meg.


 

 

 

Szerkesztette: Bandur Viktória

Képgaléria


Hozzászólások