11febr.
20

„SZVT-Értékmenedzsment” szakosztály megalakulása

„SZVT-Értékmenedzsment” szakosztály megalakulása

Megalakult az „SZVT-Értékmenedzsment” szakosztálya (Value management).

Az értékelemzés társadalmi szervezetként először még a kezdeteknél az SzVT-ben alakult munkabizottságként (első elnöke Réder Béla, a Ganz Danubius Hajó- és Darugyár főkönyvelője). A munkabizottság egyik fő szervezője Dr. Hegedűs József volt egészen a Magyar Értékelemzési Társaság megalakulásáig. Ekkor a MÉT elnöke lett, majd több évtizeden át irányította a szervezet munkáját. Időközben a volt OMFB-ben - Temesszentandrási Guidó után - az értékelemzés koordinátoraként dolgozott (hozzá tartozott még a design, az ergonómia, a terméktervezés).
Az „SzVT Értékmenedzsment” szakosztály és a MÉT együttműködését a jövőben is fontosnak tartjuk. Dr. Hegedűs József és Dr. Anwar Musztafa kutatási-elemzési munkái eredménye, hogy az előttünk álló feladatokat az SzVT keretein belül tudjuk megoldani. Olyan új pályára és megújulásra van szükség (főleg a rövid távú, azonnali problémák megoldása miatt), ami jelenleg az SzVT-ben valósítható meg. Az új szakosztályba várjuk mindazokat a szakembereket, akik szakértelmükkel hozzá kívánnak járulni a magyar gazdaság felemelkedéséhez.
 

A digitális gazdaságban az értékfeltárás, az értékalkotás, az értékátadás (értékáramoltatás) kulcskérdéssé vált, ezért az értékmenedzsmentet a szakmakultúra szintjére kell emelnünk.
 

Tovább a szakosztály oldalára: http://www.szvt.hu/ertekmenedzsment.html

Szerkesztette: Lukács Béla

Hozzászólások