09okt.
10

Nagy sikerű Psychogalaxy előadás a SIPE konferencián

Nagy sikerű Psychogalaxy előadás a SIPE konferencián

Az SZVT és a Károli Egyetem közös kutatása, a Psychogalaxy nagy sikerrel mutatkozott be Lisszabonban, a Nemzetközi Kifejezés Pszichopatológiai és Művészetterápiás Társaság XIX. jubileumi konferenciáján.

A művészetterápia legrangosabb, nemzetközi szervezete 50 éves fennállását ünnepelte.
 

A konferencián a művészetterápia még élő "nagy öregjei" és illusztris személyiségei tartottak előadást, mint például Judith Rubin, Iréne Jakab, Diana Waller, Guy Roux professzorok.

Hárdi István professzor úr, a dinamikus rajzvizsgálat kidolgozója életművéért"Gaston Ferdière" díjat kapott.

A Psychogalaxy két előadást és egy gyakorlati tréninget tartott a konfigurációelemzés, az interakciódinamika (közös rajzok) és a kapcsolatvizsgálatok témáiban (szerzők: Sváb Péter, Tekler Vilmos, Vass Viola, Vass Zoltán).

A portugál résztvevők mellett olyan terapeuták és kutatók hallgatták meg a Psychogalaxy előadásokat, akik az Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából, Franciaországból, Svájcból, Görögországból, Japánból, Koreából, Brazíliából érkeztek.

A sikeres magyar szereplés megerősítette a nemzetközi együttműködést, melynek eredményeképpen 2010-ben Magyarországon lesz a SIPE következő kollokviuma.

A konferenciát az SZVT a Károli Egyetem Pszichológiai Intézetével és a Magyar Pszichiátriai Társasággal közösen szervezi.


Hozzászólások