19jan.
11

Műszakiak Bólyai Köre előadássorozat 8. előadás

Műszakiak Bólyai Köre előadássorozat 8. előadás

MEGHÍVÓ

a SZVT Műszakiak Bolyai Köre, „A műszaki értelmiség erkölcsi felelőssége” előadás és vitakörének soron következő előadására, melyre 2019. január 28-án (hétfő) 14:00 órai kezdettel kerül sor az SZVT székházának előadótermében (1126 Bp. Orbánhegyi út 14.) „Erkölcs a mérnöki gyakorlatban” címmel.

Előadó: Dr. Veress Gábor vegyészmérnök, alkalmazott matematikus, professzor emeritus (Pannon Egyetem), felkért hozzászóló Szegner László gépészmérnök (MOM, MTESZ).

Az előadás során az előadó a vallás, erkölcs és jog fogalmait vázolja, majd bemutatja a mérnök, a mérnöki közösség és a mérnöki tevékenységek főbb jellemzőit. A mérnöki gyakorlatban az erkölcs szerepét vizsgálva felhívja a figyelmet arra, hogy ma már a kutatásetika is része a mérnöki etikának. Az előadó javaslatot tesz az erkölcs alkalmazását gátló tényezők hatásának csökkentésére, így az értékrombolás és az erkölcstelen kapitalista gazdálkodás hatásainak visszaszorítására, a digitális társadalom etikai kihívásainak a kezelésére.

Az előadó vegyészmérnök (BME, 1961), alkalmazott matematikus (ELTE, 1968), a kémiai tudományok doktora (MTA, 1989), a Budapesti Műszaki Egyetem címzetes egyetemi tanára. Korábbi munkahelyei közül fontos megemlteni, hogy több éven át volt a Köbányai Gyógyszerárúgyár minőségügyi vezetője és az Országos Műszaki Fejlesztési Bizottság elnökhelyettese. Az előadáson történő részvétel ingyenes, de kérjük, hogy részvételi szándékát a „Jelentkezés Rendezvényre” menüponton történő regisztrációval jelezni szíveskedjen.

Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!

Prof. Dr. Veress Gábor
SZVT Műszakiak Bolyai Köre elnöke


Hozzászólások