19febr.
05

Kék Bolygó Tájékoztató

Kék Bolygó Tájékoztató

Kedves Klubtagok, Érdeklődők, Meghívottak!

Klímavédelem, bolygónk jövője! Mindenkit foglalkoztató kérdés, hiszen mindenki érintett, mi is, de különösképpen gyermekeink, unokáink. Unokáink vajon látni fogják a Kék Bolygót? A kék tengert? Vagy csak a szemétszigetek végeláthatatlan sorát? Ez volt a téma a Tudósklub által szervezett összejövetelnek, melynek meghívott előadója dr. Szűcs Gábor a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kurátora volt. Ezúton is köszönjük remek előadását.

És köszönjük a sok érdeklődő hallgatónak a lelkesedést. A Tamási Áron terem kicsinek és az idő kevésnek bizonyult. A több mint ötven jelenlévő lelkes hallgató zsúfolásig töltötte a termet, a véleménynyilvánítás és hozzászólások pedig messze túllépték a tervezett időkeretet.

Ezúton is szeretnénk megköszönni azon országos szervezetek, intézmények képviselőinek a részvételét, akik megtisztelték rendezvényünket:

  • Dr. Biacs Péter Ákos, Lukács Béla, Legány Miklós István, SZVT Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság
  • Török Katalin, MTA Ökológiai Kutatóközpont, Ökológiai és Botanikai Intézet
  • Szegő Judit, Levegő Munkacsoport Országos Környezetvédő Szövetség

De vajon mi, mit tudunk és tudunk-e egyáltalán tenni valamit? Mit tehet az egyszerű polgár, közvetlen környezete, kerületünk, városunk természeti értékei megóvásáért? Szeretnénk összegyűjteni környezetünkben megfogalmazódott ötleteket és megoldásokat. Hisszük ugyanis, hogy a legkisebb ötlet és megoldás is számít.

Javaslatok, ötletek a Klímavédelem érdekében Megtettük, megcsináltuk a klímavédelem érdekében

A beérkezett ötleteket, illetve megvalósításokat rendezzük és szavazásra bocsátjuk, amely után a legjobb ötleteket, megoldásokat közreadjuk. Várunk olyan javaslatokat is, amelyek megvalósítása az önkormányzat, a főváros, vagy az állam feladata. A technikai részletek hamarosan honlapunkon olvashatók, illetve tagjainkat elektronikus levélben is tájékoztatjuk.

Szívélyes üdvözlettel:
Dr. Ráduly Zoltán
XII. Kerületi Tudósklub

Tekler Vilmos
SZVT Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság


Hozzászólások