10ápr.
06

I. Országos Alkalmazott Pszichológiai PhD Konferencia

I. Országos Alkalmazott Pszichológiai PhD Konferencia

2010. március 26-án került megrendezésre az I. Országos Alkalmazott Pszichológiai PhD Konferencia az SzVT és a Budapesti Károli Gáspár Református Egyetem közös szervezésében. 

Az SzVT kiemelt feladatának tekinti, hogy hozzájáruljon az elméleti kutatások széles körben való megismerhetőségéhez és azok gyakorlatban történő hasznosíthatóságához. Ennek szellemében rendezte meg a PhD Konferenciát.


Megnyitó beszédet tartott Prof. Dr. Vargha András, Tudományos Bizottság elnöke és Tekler Vilmos, az SzVT társelnöke és ügyvezető igazgatója. A nap során 23 doktorandusz-hallgató adta elő kutatási témáját, melyek az alkalmazott pszichológia számos területét felölelték.

Az előadásokat 6 szekcióban tartották meg. Az egyes szekciókat a Tudományos Bizottság tagjai értékelték és kiválasztották a két legjobb előadást, melyet ösztöndíjjal jutalmazott az SzVT. A Tudományos Bizottság elnöke Prof. Dr. Vargha András, tagjai a hazai pszichológiai doktori iskolák vezető oktatói (Dr. Demetrovics Zsolt, Prof. Dr. Fülöp Márta, Prof. Dr. Kovács Zoltán, Dr. Lukács Ágnes) és az SzVT Alkalmazott Pszichológiai szekciójának elnöke (Dr. Vass Zoltán).
 

A díjazottak:

 

  • Reinhardt Melinda (ELTE PPK): Poszttraumás növekedés I. típusú diabéteszes serdülők körében.
  • Soós Julianna Katalin (BME GTK): Szakértői team tudás összehangolásának vizsgálata magas kockázatú munkakörben. 
     

A Mindennapi Pszichológia, a konferencia médiapartnereként vállalta, hogy az előadások publikálásra kerüljenek a következő számokban.
 

A konferencián elhangzott előadások kiadvány formájában is megjelent. A kiadványról bővebb információ az szvt@szvt.hu e-mail címen.

 

Az előadáson készült képek megtekinthetőek a galériában.


Képgaléria


Hozzászólások