Időpont:
2013. szeptember 27. 10:00 - 2013. szeptember 27. 18:00
Hely:
MasetGood Kft. baromfi feldolgozója 4600 Kisvárda, Ipari u. 9.
Szakosztály:
Anyagtudományi Szakosztály
Szervező:
Pintér Balázs
Az Anyagtudományi Szakosztály soron következő szakmai programja, melyet Pintér Balázs kollégánk& a Menedzser Alapítvány társszervezésével, kibővített rendezvényként szervezett, 2013. szeptember 27-én (pénteken!)
A szakmai látogatás a Master Good Kft. baromfi feldolgozójának megtekintése lesz.
Elérhetőség: mivel a cég tömegközlekedéssel nem oldható meg, továbbá a program több településre tervezett, ezért praktikusan telekocsikkal történő utazás javasolt, ezért célszerű azokra rászervezni.
Program:
A Master Good 100 éve, négy generációra kiterjedően foglalkozik baromfitenyésztéssel, ezáltal Magyarország legrégibbi baromfitenyésztő dinasztiája. A cégcsoport 100 %-ban a Báránycsalád tulajdonában van.
Integrált takarmány-termeltetéssel, baromfitenyésztéssel, keltetéssel, brojlerhízlalással és feldolgozással foglalkozik.
A vállalkozás kezdetben 5 fővel indult (1994), majd 1998-ban több baromfi tenyéssz- és brojlertelep, továbbá takarmánykeverő üzem létesült és indult a mezőgazdasági növénytermesztési integráció is.
Több Nyugat-európai tanulmányút után került sor a szabadtartásos baromfinevelés magyarországi meghonosítására. A 2001-ben elindított Tanyasi csirke programban előállított termékek piaca az azt követő években és napjainkban is folyamatosan fejlődik. A fokozódó verseny és a folyamatos piaci kihívások szükségessé tették a cég tevékenységi körének bővítését, megteremtve ezzel egy teljes körű baromfi integráció alapjait, Így optimális vágókapacitáshoz jutott az öko-baromfi termékeket, és ipari brojler csirke előállító rendszer is.