13máj.
22

Az ATUSZ májusi szakmai programja - MEGHÍVÓ

Az ATUSZ májusi szakmai programja - MEGHÍVÓ
Események

Időpont:

2013. május 31. 8:40 - 2013. május 31. 13:00

Hely:

Központi Fizikai Kutató Intézet (1121 Budapest, Konkoly Thege Miklós út 29-33.)

Szakosztály:

Anyagtudományi Szakosztály

Szervező:

Földvári György

A Magyar Tudományos Akadémia 1950-ben alapította a Központi Fizikai Kutatóintézetet, ismertebb nevén KFKI. A négy évtized alatt egy szerény laboratórium nagy kutatási intézménnyé nőtt, amely a fizika és a kapcsolódó technológiák legkülönbözőbb területeinek kutatásait végezte.

A közelmúltban a független kutatóintézetek és a központi kutatás támogató szolgáltatások egy ipari parkban tömörültek, alkalmazva a magán-vállalkozások  spin-off technológiáit.

1956-1959 között a nukleáris kémia, az elektronika, a reaktor kutatás, és a szilárdtest fizika területre is kiterjesztette kutatásait.

A 1975-1991 időszakban a KFKI álló négy, majd öt kutatóintézetre tagozódott, amelyek bizonyos mértékben függetlenek lettek egymástól. 

(KFKI Anyagtudományi, KFKI Atomenergia Kutatóintézet, KFKI Mérés-és Számítástechnikai, KFKI Szilárdtestfizikai, KFKI Részecske-és Magfizikai). Az 1959-ben alakult Izotóp Intézet kezdetben csak K + F-ben radioaktív izotópok előállításával és alkalmazásával foglalkozott, de az 1993-as átszervezés óta az alaptevékenysége már a katalízis, különösen a sugárzás kémiai és molekuláris spektroszkópia, nukleáris és fotofizika, sugárvédelmi és nukleáris biztonság kutatására is kiterjed.

A részletes program és a meghívó letölthető innen.


Hozzászólások