15szept.
10

ATUSZ - A SZŐLŐ, MINT ÉLETELIXÍR

ATUSZ - A SZŐLŐ, MINT ÉLETELIXÍR
Események

Időpont:

2015. szeptember 17. 15:00 - 2015. szeptember 17. 18:00

Hely:

SZVT Kutatási és Fejlesztési Központ (Bp. XII. Orbánhegyi út 14)

Szakosztály:

Anyagtudományi Szakosztály

Szervező:

Legány Miklós

 Meghívott előadó:

 

Sárkány Péter

okleveles kertészmérnök, borász, élelmiszerminősítő szakmérnök,

nemzetközi okleveles borbíráló, a MÉTE Borászati Szakosztály elnöke,

a Nemzetközi Szőlészeti Borászati Szervezet Bor-, és Egészség Munkabizottságának miniszteri delegáltja

 

A szőlő javítja a sejtek anyagcseréjét és így könnyebben ég a zsír, elősegíti az emésztést és a méregtelenítést. A szőlő jó vérnyomás-szabályozó, gazdag a másodlagos növényi tápanyagokban.

A kék szőlő még ennél is több pozitív hatással rendelkezik, ezzel az Acai bogyó és a gránátalma mellett kiérdemelte a szupergyümölcs kategória besorolást. A növényi polifenolok az eddig ismert legerősebb hatású antioxidánsok, melyek az irodalmi adatok és vizsgálatok alapján a szőlő magjában, héjában sajátosan gazdagon találhatók. A „francia paradoxon” alapján és a borkészítés során váltak ismerté. A borban csak a kis mennyiségben oldódnak és ezért több okból is korlátozott volt a fogyasztásuk, mindaddig, amíg Magyarországon egy szabadalmi eljárással létre nem jött egy étrend kiegészítő, a VINISEERA® néven forgalmazott első mikro-őrlemény, olaj és termékek. Ezek magyar hungaricumnak is nevezhető, szőlőtörkölyből készült termékek

A szervezetünk immunrendszerét erősítik a természetes vitaminok, így a C-vitamin, egyike a leggyakrabban szedett vitaminoknak, melynél a szőlőmag polifenolok 18,5-szer erősebb nagyhatású antioxidáns.

A szőlőmagból-, héjból készült termékek C-vitaminnal és egyéb vitaminokkal (B csoport, A, D, K, E, stb.), makro-, mikro-, nyomelemekkel együtt fogyasztva egymást elősegítő hatásuk folytán (szinergencia) számos előnyökkel járhat az egészségünk hosszú távú megőrzése szempontjából, melyek részletesen ismertetésre kerülnek az előadás során.


Képgaléria


Hozzászólások