Nyitóoldal SZVT -Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság
Fooldal » Bemutatkozás  » Küldetés, történet

Belépés tagoknak

Elfelejtett jelszó

Hírlevél

Első kézből kaphat információkat a tudomány és a menedzsment területéről!

Küldetés, történet

Az SZVT küldetése, hogy hidat alkosson a tudomány, a kutatás, az oktatás, valamint a gazdaságban dolgozó, mindennapi feladataikat magas szinten ellátni kívánó, szakemberek között. Rendezvényeinken, kiadványainkban a legfrissebb tudományos eredmények megismerésére, elsajátítására kínálunk lehetőséget. Szervezetünk széleskörű szaktanácsadással, kutatásokkal is hozzájárul a modern menedzsment és társadalomtudományi kutatási eredmények hasznosulásához.
Tevékenységünk során nagy figyelmet fordítunk az Információs társadalom és a II. Nemzeti fejlesztési terv stratégiai célkitűzéseinek megvalósításához szükséges ismeretek népszerűsítésére.

Az SZVT saját kutatási projektjein túl a gazdasági, állami szervezetek számára is koordinál projekteket, a legmagasabb szakmai szinten tevékenykedő kutatók, kutató műhelyek bevonásával. Az innovációs járulék felhasználásával az SZVT bevonásával a vállalatok a leghatékonyabb módon növelhetik versenyképességüket. Szervezetünk az elmúlt 3 évben több mint 70 projektet koordinált nagy sikerrel.
Külön figyelmet fordítunk az ifjúsággal történő szoros kapcsolatra, ezért a gazdasági szféra szereplői mellett hazai és külföldi egyetemi és akadémiai szervezetekkel is együttműködést folytatunk. Az fiatal kutatók tevékenységét Doktorandusz-támogató Programmal, ösztöndíjakkal, valamint különböző témájú PhD konferenciák szervezésével is támogatja az SZVT.

Az SZVT története

Az SZVT Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság - korábbi nevén Kutatási és Fejlesztési Központ- 1970. október 10-én alakult a korábbi MTESZ Központi Ipargazdasági Bizottságából.

Az 1960-as évek végén a direkt-tervutasításos rendszer megszűnésével - az új gazdasági mechanizmus bevezetésével - a vállalatoknak adott részleges önállóság és nyereségorientáltság a korábbihoz képest más vezetési módszereket kívánt. Az új vezetési módok elterjesztésével a vállalatvezetők összegyűjtésének, és központilag irányítható képzésének igényéből kiindulva alakult meg az SZVT Kutatási és Fejlesztési Központ.

A rendszerváltást követően, az állami támogatások megszűnésével a civil szervezetek többségéhez hasonlóan az SZVT is nehéz anyagi és társadalmi helyzetbe került, mivel az új, kapitalizálódó társadalom, valódi civil szervezeti hozzáállást igényelt. A megváltozott elvárások felismerését követően a szervezet a múlt örökségét folytatva sikeres reformprogramot valósított meg, így küldetésének eleget téve meghatározó menedzsment és vezető műhelyként működhetett tovább.

Jelenleg az SZVT Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság nonprofit egyesületként működő társadalmi szervezet.
A társaság érdemi munkája a kezdetektől elsősorban a szakosztályokban, illetve a szakosztályszerűen működő bizottságokban folyik. Ezeket az SZVT fokozatosan hozta létre az idők folyamán. Jelenleg 10 szakosztályban és 2 regionális szervezetben folyik a szervezet munkája.

SzVT - www.szvt.hu - Copyright © 2005-2009

1126 Budapest, Orbánhegyi út 14., Tel: 1/202-1083, Fax:1/202-0856, E-mail:szvt@szvt.hu, Adószám: 19815936-2-43