Nyitóoldal SZVT -Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság
Fooldal » Bemutatkozás  » Küldetés, történet

Esemény naptár

2018 November
HKSzCsPSzV
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Belépés tagoknak

Elfelejtett jelszó

Hírlevél

Első kézből kaphat információkat a tudomány és a menedzsment területéről!

Küldetés, történet

Az SZVT küldetése, hogy hidat alkosson a tudomány, a kutatás, az oktatás, valamint a gazdaságban dolgozó, mindennapi feladataikat magas szinten ellátni kívánó, szakemberek között. Rendezvényeinken, kiadványainkban a legfrissebb tudományos eredmények megismerésére, elsajátítására kínálunk lehetőséget. Szervezetünk széleskörű szaktanácsadással, kutatásokkal is hozzájárul a modern menedzsment és társadalomtudományi kutatási eredmények hasznosulásához.
Tevékenységünk során nagy figyelmet fordítunk az Információs társadalom és a II. Nemzeti fejlesztési terv stratégiai célkitűzéseinek megvalósításához szükséges ismeretek népszerűsítésére.

Az SZVT saját kutatási projektjein túl a gazdasági, állami szervezetek számára is koordinál projekteket, a legmagasabb szakmai szinten tevékenykedő kutatók, kutató műhelyek bevonásával. Az innovációs járulék felhasználásával az SZVT bevonásával a vállalatok a leghatékonyabb módon növelhetik versenyképességüket. Szervezetünk az elmúlt 3 évben több mint 70 projektet koordinált nagy sikerrel.
Külön figyelmet fordítunk az ifjúsággal történő szoros kapcsolatra, ezért a gazdasági szféra szereplői mellett hazai és külföldi egyetemi és akadémiai szervezetekkel is együttműködést folytatunk. Az fiatal kutatók tevékenységét Doktorandusz-támogató Programmal, ösztöndíjakkal, valamint különböző témájú PhD konferenciák szervezésével is támogatja az SZVT.

Az SZVT története

Az SZVT Kutatási és Fejlesztési Központ - korábbi nevén Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság - 1970. október 10-én alakult a korábbi MTESZ Központi Ipargazdasági Bizottságából.

Az 1960-as évek végén a direkt-tervutasításos rendszer megszűnésével - az új gazdasági mechanizmus bevezetésével - a vállalatoknak adott részleges önállóság és nyereségorientáltság a korábbihoz képest más vezetési módszereket kívánt. Az új vezetési módok elterjesztésével a vállalatvezetők összegyűjtésének, és központilag irányítható képzésének igényéből kiindulva alakult meg az SZVT Kutatási és Fejlesztési Központ.

A rendszerváltást követően, az állami támogatások megszűnésével a civil szervezetek többségéhez hasonlóan az SZVT is nehéz anyagi és társadalmi helyzetbe került, mivel az új, kapitalizálódó társadalom, valódi civil szervezeti hozzáállást igényelt. A megváltozott elvárások felismerését követően a szervezet a múlt örökségét folytatva sikeres reformprogramot valósított meg, így küldetésének eleget téve meghatározó menedzsment és vezető műhelyként működhetett tovább.

Jelenleg az SZVT Kutatási és Fejlesztési Központ nonprofit egyesületként működő társadalmi szervezet.
A társaság érdemi munkája a kezdetektől elsősorban a szakosztályokban, illetve a szakosztályszerűen működő bizottságokban folyik. Ezeket az SZVT fokozatosan hozta létre az idők folyamán. Jelenleg 10 szakosztályban és 2 regionális szervezetben folyik a szervezet munkája.

SzVT - www.szvt.hu - Copyright © 2005-2009

1126 Budapest, Orbánhegyi út 14., Tel: 1/202-1083, Fax:1/202-0856, E-mail:szvt@szvt.hu, Adószám: 19815936-2-43