Nyitóoldal SZVT -Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság
Főoldal » Friss hírek » „SZVT-Értékmenedzsment” szakosztály megalakulása

Belépés tagoknak

Elfelejtett jelszó

Hírlevél

Első kézből kaphat információkat a tudomány és a menedzsment területéről!

„SZVT-Értékmenedzsment” szakosztály megalakulása

<p>Szakosztályunk várja, hogy bekapcsolódjanak az értékteremtő munkába.</p>
2011. Február 20.

Megalakult az „SZVT-Értékmenedzsment” szakosztálya (Value management).

Az értékelemzés társadalmi szervezetként először még a kezdeteknél az SzVT-ben alakult munkabizottságként (első elnöke Réder Béla, a Ganz Danubius Hajó- és Darugyár főkönyvelője). A munkabizottság egyik fő szervezője Dr. Hegedűs József volt egészen a Magyar Értékelemzési Társaság megalakulásáig. Ekkor a MÉT elnöke lett, majd több évtizeden át irányította a szervezet munkáját. Időközben a volt OMFB-ben - Temesszentandrási Guidó után - az értékelemzés koordinátoraként dolgozott (hozzá tartozott még a design, az ergonómia, a terméktervezés).
Az „SzVT Értékmenedzsment” szakosztály és a MÉT együttműködését a jövőben is fontosnak tartjuk. Dr. Hegedűs József és Dr. Anwar Musztafa kutatási-elemzési munkái eredménye, hogy az előttünk álló feladatokat az SzVT keretein belül tudjuk megoldani. Olyan új pályára és megújulásra van szükség (főleg a rövid távú, azonnali problémák megoldása miatt), ami jelenleg az SzVT-ben valósítható meg. Az új szakosztályba várjuk mindazokat a szakembereket, akik szakértelmükkel hozzá kívánnak járulni a magyar gazdaság felemelkedéséhez.
 

A digitális gazdaságban az értékfeltárás, az értékalkotás, az értékátadás (értékáramoltatás) kulcskérdéssé vált, ezért az értékmenedzsmentet a szakmakultúra szintjére kell emelnünk.
 

Tovább a szakosztály oldalára: http://www.szvt.hu/ertekmenedzsment.html

Szerkesztette: Lukács Béla

SzVT - www.szvt.hu - Copyright © 2005-2009

1126 Budapest, Orbánhegyi út 14., Tel: 1/202-1083, Fax:1/202-0856, E-mail:szvt@szvt.hu, Adószám: 19815936-2-43