Nyitóoldal SZVT -Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság
Főoldal » Friss hírek » Beszámoló - Az ATUSZ szentgotthárdi programja

Belépés tagoknak

Elfelejtett jelszó

Hírlevél

Első kézből kaphat információkat a tudomány és a menedzsment területéről!

Beszámoló - Az ATUSZ szentgotthárdi programja

<p> Az ATUSZ 2011 szeptember 30-án tartotta szakmai programját az OPEL Szentgotthárd Kft.-nél...</p>
2011. Október 17.

Időpont:

2011. szeptember 29-30.

Hely: Őrség, Szentgotthárd

Szakosztály: Anyagtudományi szakosztály

Szervező: a szakosztály aktivistái

 

 

Az Anyagtudományi Szakosztály megtartotta soros szakmai programját,

 melyet tagtársuk, Dr. Horváth János Gábor szervezett

2011. szeptember 30-án. 

 

A szakmai látogatás az

 

OPEL Szentgotthárd Kft.

 

 megtekintése volt.

 

 

Az SzVT jelentős anyagi támogatásával igen értékes és tartalmas, két napos programot sikerült az Anyagtudományi szakosztálynak szeptember végén az Őrségben megvalósítani. Az első nap az Őrség nevezetességeinek meglátogatásával telt, az estét egy fenséges vadvacsora tett felejthetetlenné, amit Tekler Vilmos prezentált. Másnap Szentgotthárdra utaztunk. Az Allison sebességváltókat gyártó vállalthoz tervezett látogatásunkat a cég az utolsó pillanatban lemondta, de helyette a szomszédos Opel motorgyárba sikerült dr.Horváth János Gábornak látogatást megszervezni, így a tervezett szakmai programunk helyett egy másik, színvonalában nem kevésbé értékes és érdekes üzemlátogatás megvalósulhatott.

 

Az Opel cég 1991 és 2010 között 735 millió eurót fektetett be Szentgotthárdon, ezzel az itteni üzem az Opel meghatározó motor- és hengerfejgyártója lett. Az elmúlt közel húsz évben több mint hat és fél millió motor, valamint ötmillió hengerfej került ki a szentgotthárdi gyártósorokról. Nem sokkal látogatásunk előtt került tető alá került a gyár új, 30 ezer négyzetméteres üzemcsarnoka, ezzel a 2012 végén induló kibővített motorgyár, a teljes felfutás után évi félmillió motor előállítására lesz képes. Az Opel ehhez 500 millió eurót fektetett be Szentgotthárdon, ami nyolcszáz új munkahelyet teremt. A tervek szerint közös gyártóberendezéseken készül majd három különböző motorcsalád.

Az üzemlátogatás során a legmodernebb Opel motorok minden egyes gyártási fázisába módunk volt belepillantani, az egyes alkatrész megmunkáló gépsoroktól kezdve, az összeszerelő szalagokon át, a minőségbiztosítási rendszerekig. Igazán ritka, magas színvonalú szakmai élmény volt

Végezetül köszönetet kell mondani mindazoknak, akik ennek a két napos programnak a megvalósítását lehetővé tették, elsősorban az SzVT ügyvezetésének, aki anyagi támogatásával, továbbá a szakosztály aktivistáinak, akik szervezésükkel működtek közre!

Legány Miklós

 

A beszámoló letölthető verziójáért kattintson ide!

Néhány, az esemnyen készült kép:

 

 

 

 

 

Szerkesztette: Legány Miklós

SzVT - www.szvt.hu - Copyright © 2005-2009

1126 Budapest, Orbánhegyi út 14., Tel: 1/202-1083, Fax:1/202-0856, E-mail:szvt@szvt.hu, Adószám: 19815936-2-43