Nyitóoldal SZVT -Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság
Főoldal »  Események » I. Országos Alkalmazott Pszichológiai PhD Konferencia

Belépés tagoknak

Elfelejtett jelszó

Hírlevél

Első kézből kaphat információkat a tudomány és a menedzsment területéről!

I. Országos Alkalmazott Pszichológiai PhD Konferencia

Időpont:

2010. Március 26. 09:00 - 2010. Március 26. 16:00

Hely:

KRE BTK Pszichológiai Intézet (1037 Budapest, Bécsi út 324. V. ép.)

Szakosztály:

Alkalmazott Pszichológia Szakosztály

Szervező:

Dr. Vass Zoltán

2010. március 26-án került megrendezésre az I. Országos Alkalmazott Pszichológiai PhD Konferencia a Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság (SzVT) és a Budapesti Károli Gáspár Református Egyetem közös szervezésében.  Az SzVT kiemelt feladatának tekinti, hogy hozzájáruljon az elméleti kutatások széles körben való megismerhetőségéhez és azok gyakorlatban történő hasznosíthatóságához. Ennek szellemében rendezte meg a PhD Konferenciát.


Megnyitó beszédet tartott Prof. Dr. Vargha András, Tudományos Bizottság elnöke és Tekler Vilmos, az SzVT társelnöke és ügyvezető igazgatója, a Tudományos Bizottság tagjai - a hazai pszichológiai doktori iskolák vezető oktatói - (Dr. Demetrovics Zsolt, Prof. Dr. Fülöp Márta, Prof. Dr. Kovács Zoltán, Dr. Lukács Ágnes) és az SzVT Alkalmazott Pszichológiai  szekciójának elnöke (Dr. Vass Zoltán). A nap során 23 doktorandusz-hallgató adta elő kutatási témáját, melyek az alkalmazott pszichológia számos területét felölelték.

Az előadásokat 6 szekcióban tartották meg. Az egyes szekciókat a Tudományos Bizottság tagjai értékelték és kiválasztották a két legjobb előadást, melyet ösztöndíjjal jutalmazott az SzVT. A Tudományos Bizottság elnöke Prof. Dr. Vargha András, tagjai a hazai pszichológiai doktori iskolák vezető oktatói (Dr. Demetrovics Zsolt, Prof. Dr. Fülöp Márta, Prof. Dr. Kovács Zoltán, Dr. Lukács Ágnes) és az SzVT Alkalmazott Pszichológiai szekciójának elnöke (Dr. Vass Zoltán).
 

A díjazottak:

  • Reinhardt Melinda (ELTE PPK): Poszttraumás növekedés I. típusú diabéteszes serdülők körében.
  • Soós Julianna Katalin (BME GTK): Szakértői team tudás összehangolásának vizsgálata magas kockázatú munkakörben.


A Mindennapi Pszichológia, a konferencia médiapartnereként vállalta, hogy az előadások publikálásra kerüljenek a következő számokban.


A konferencián elhangzott előadások kiadvány formájában is megjelentek. A kiadványról bővebb információ az szvt@szvt.hu e-mail címen kérhető.
 

Képgaléria

SzVT - www.szvt.hu - Copyright © 2005-2009

1126 Budapest, Orbánhegyi út 14., Tel: 1/202-1083, Fax:1/202-0856, E-mail:szvt@szvt.hu, Adószám: 19815936-2-43