Nyitóoldal SZVT -Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság
Főoldal »  Események » Skálafüggetlen hálózatok szerepe a gazdaságban

Belépés tagoknak

Elfelejtett jelszó

Hírlevél

Első kézből kaphat információkat a tudomány és a menedzsment területéről!

Skálafüggetlen hálózatok szerepe a gazdaságban

Időpont:

2010. Január 26. 15:00 - 2010. Január 26. 17:00

Hely:

Óbudai Egyetem (a volt Budapesti Műszaki Főiskola) 1034 Budapest, Bécsi út 96/B

Szakosztály:

Szervező:

SzVT

 

Barabási Albert-László: Skálafüggetlen hálózatok szerepe a gazdaságban
 
 

Szeretettel meghívjuk az SzVT szervezésében megrendezésre kerülő előadásra!

 
Az előadás tartalmából

 

 

A skálafüggetlen hálózatok jelentősége abban rejlik, hogy rendkívül nagy hibatűréssel rendelkeznek, alkalmazkodási, fejlődési képességük egyedülálló, másrészről viszont sérülékenyek a célzott támadásokkal szemben. A skálafüggetlen hálózatok szerepéről, a rendszerükben rejlő lehetőségekről és veszélyekről a téma nemzetközileg elismert kutatója, Barabási Albert- László tájékoztatja az előadás résztvevőit.
 

Barabási Albert-László az USA Northeastern Egyetemének kiemelt professzora, a Komplex Hálózati Kutatóközpont vezetője. Tagja továbbá a Harvard Egyetemen a Rákkutatas és Rendszerbiológia Központjának, amely a Dana Farber Rákkutató Intézet része.

A komplex hálózatok terén végzett kutatásai elvezették a skálafüggetlen hálózatok felfedezéséhez, amely kiemelt médiafigyelmet nyert el. Eredményeit közölte többek között a Nature, a Science News, a New York Times, az USA Today, a Washington Post, az American Scientist, a Business Week, a Die Zeit, az El Pais, valamint a Le Monde is. 
 
Munkásságát számos díjjal jutalmazták: többek között a Nemzeti Tudományos Alapítvány CAREER-díjjal, a Tengerészeti Kutatóintézet Fiatal Kutató-díjjal, továbbá megkapta a Neumann- díjat az információtechnológiában elért eredményeiért és a FEBS Évforduló-díját a rendszerbiológiában elért kutatásaiért.
 

SzVT - www.szvt.hu - Copyright © 2005-2009

1126 Budapest, Orbánhegyi út 14., Tel: 1/202-1083, Fax:1/202-0856, E-mail:szvt@szvt.hu, Adószám: 19815936-2-43